Huur appartementen Huissen

ProjectenHuur appartementen Huissen

TE HUUR

Malenborch, Huissen

In het centrum van Huissen worden 15 nieuwbouw appartementen mét parkeerplaatsen gerealiseerd. De appartementen zijn bestemd voor de sociale verhuur en de geschatte oplevering is derde kwartaal 2023. Door het college van B&W van de Gemeente Lingewaard is reeds het principe-besluit voor realisatie van nieuwbouw aan de Malenborch genomen. De vergunningenprocedure is reeds gestart. Naar verwachting zal de bouw in het eerste kwartaal van 2023 starten.

Nieuwbouw hartje centrum

Het nieuw te bouwen appartementen-complex aan de Langestraat in het centrum van Huissen krijgt de ontsluiting aan de achterzijde. De ingang voor bewoners, de ingang voor de auto's en de brievenbussen worden gesitueerd aan de kant van de Malenborch. Het complex draagt dan ook toepasselijk de naam 'Malenborch'.

Behoefte aan kleine woon-units

De appartementen hebben een woonoppervlak variërend vanaf 50m2 per appartement en een gemeenschappelijke berging op de begane grond. De appartementen worden gasloos gebouwd en voldoen hiermee aan de wettelijke BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouwen) norm. De appartementen worden voorzien van een energiezuinig installatiesysteem en zonnepanelen en zijn hierdoor zeer laag in energieverbruik.

Bij elk appartement is (tegen betaling) een parkeerplaats beschikbaar. Het achterterrein is te bereiken via het gemeenschappelijke portaal of via de ingang voor de auto's, beiden uitlsuitend toegankelijk voor de bewoners.

Sociale verhuur

Binnen het centrum van Huissen is veel behoefte aan kleinere woon-units voor bijvoorbeeld eenpersoons-huishoudens. Deze groep woningzoekenden komt vaak voor het huren van eengezinswoningen niet in aanmerking. Hierdoor ontstaat er meer kans voor eenpersoons-huishoudens op de verhuurmarkt.

De appartementen zijn bestemd voor de sociale verhuur, met een huurpijs tot maximaal €763,47 (2022 - peildatum zal 01-01-2023 zijn) per appartement. Voor personen ouder dan 23 jaar geldt een maximale rekenhuur voor de wettelijke huurtoeslag.

Direct meer weten

Hebben we je interesse gewerkt en wil je meer weten?

Projectinformatie

Wilt u informatie ontvangen over een project van ons?
 
Vraag hier de informatie aan  ⤸