Mortier gevonden op bouwterrein Slingerbos

Op het voormalig terrein van v.v. Jonge Kracht is (bijna op de middenstip) een explosief gevonden in de vorm van een Brisant mortier.

Explosieven-opsporings bedrijf Den Ouden Bodac heeft in opdracht van Stelis Vastgoedontwikkeling B.V. en onder begeleiding van Civil Management afgelopen september onderzoek verricht voor het bouwvlak van nieuwbouw Slingerbos.

Het explosief is direct veiliggesteld en de EOD heeft de mortier later op een andere locatie tot ontploffing gebracht. Het explosief heeft na ontdekking geen gevaar opgeleverd voor omwonenden.

Een onderdeel van de aanvraag omgevingsvergunning voor nieuwbouwprojecten is het NGE-onderzoek. NGE staat hierbij voor - Niet Gesprongen Explosieven -. Elk gebied waar in de periode 1940-1945 heftig is gevochten, is automatisch bestempeld als ‘verdacht gebied’. Een specialistisch team speurt de bodem af op zoek naar explosieven die niet zijn afgegaan tijdens WO-II. Gevonden explosieven worden door de EOD (Explosieven Opruimings Dienst) veilig gesteld en/of ter plaatse tot ontploffing gebracht.

--> Dit bericht is bewust later naar buiten gebracht om te voorkomen dat men op het afgesloten terrein naar het explosief zou gaan zoeken, met alle mogelijke gevolgen van dien.

Projectinformatie

Wilt u informatie ontvangen over een project van ons?
 
Vraag hier de informatie aan  ⤸