Geen gevolgen uitspraak Raad van State voor nieuwbouw Slingerbos

De uitspraak van de Raad van State heeft geen gevolgen voor nieuwbouw Slingerbos in Huissen. Voor alle kopers in nieuwbouwproject Slingerbos een geruststellende gedachte.

De uitspraak van de Raad van State over het stikstofbeleid van de overheid heeft nogal wat stof doen opwaaien in de bouwwereld.

Het duurzame nieuwbouwproject Slingerbos heeft altijd ver ónder de maximale toegestane waardes voor stikstofuitstoot gezeten. Dit is tijdens de eerdere vergunningen-procedures al gebleken uit de Aerius-berekeningen. Door middel van een Aerius-berekening kan nauwkeurig worden berekend wat de verwachtte stikstofdepositie voor een bouwproject is.

Stelis Vastgoedontwikkeling B.V. is een stap verder gegaan en heeft altijd al het aandeel stikstof van het transport vóór, tijdens (de gehele bouw) en ná de bouw meegenomen in de berekeningen, alsmede het bouw- en woonrijp maken én zelfs het aantal berekende verkeersbewegingen ná oplevering. De stikstofdepositie van nieuwbouw Slingerbos is vanaf begin af aan dus wél op de correcte manier berekend in tegenstelling tot veel andere grote bouwprojecten.

Binnen Slingerbos zijn er zo weinig risico's betreffende stikstofdepositie doordat het project geheel in houtbouw wordt uitgevoerd. Houtbouw levert juist een positieve bijdrage aan de stikstofdepositie doordat stikstof in hout kan worden opgeslagen.

Daarnaast gaat bouwen in hout sneller en zoveel mogelijk met elektrische kranen, waardoor er veel minder bouw-verkeersbewegingen zijn én verwachten wij van onder-aannemers dat ze zoveel mogelijk (met bestelwagens en/of vrachtwagens) elektrisch rijden.

Projectinformatie

Wilt u informatie ontvangen over een project van ons?
 
Vraag hier de informatie aan  ⤸