Wat is precies een energielabel en wanneer heb ik een energielabel nodig?

Vanaf 1 januari 2015 is het verplicht om een energielabel te hebben als je jouw woning wilt verkopen of verhuren. Een energielabel van een woning geeft aan hoe energiezuinig de woning is. Er zijn verschillende klassen, waarbij energielabel A staat voor zeer energiezuinig (groen) en energielabel G staat voor zeer onzuinig (rood).
 
Alle woningen krijgen tegenwoordig bij verkoop/verhuur een energielabel. Dit label geeft bewoners, kopers, huurders en verhuurders inzicht in de energiezuinigheid van een woning en de energiebesparingsmogelijkheden die er zijn. 
 
Het invoeren van het energielabel is op Europees niveau bewerkstelligt. Overheden binnen de EU zijn namelijk van mening dat we gezamenlijk minder energie moeten gaan verbruiken en moeten zorgen voor een beter milieu. Het energielabel is één van de dingen die daaraan moet bijdragen. Een energielabel is tevens verplicht bij de verkoop van de woning.
 
De kosten voor een energielabel (v.a. 01-01-2021) zijn €190,- en het energielabel is 10 jaar geldig. Zonder energielabel kunnen woningen bij verkoop niet meer op Funda worden aangemeld.
 
Een definitief Energielabel kunt u aanvragen met uw DigiD of eHerkenning via www.energielabelvoorwoningen.nl.
 
Bron: Energievergelijk

Projectinformatie

Wilt u informatie ontvangen over een project van ons?
 
Vraag hier de informatie aan  ⤸